Att köpa i nätbutiker

Om du är osäker på vilka livsmedel som ingår i en paleo-kost så kan du börja med att titta hos en nätbutik som fokuserar på paleo-kost. Det är en diet som fått ganska mycket uppmärksamhet i Sverige eftersom den ses ha en läkande effekt. Det är alltså inte en diet som fokuserar på att man ska gå ner i vikt vilket annars brukar vara normen. Dieten kallas även för stenålderskost och fokuserar på att man ska äta protein och grönsaker, precis som man gjorde på stenåldern.

Dessa livsmedel kan du satsa på

Om du söker dig till en nätbutik som säljer livsmedel som passar till en paleo-kost så kommer du upptäcka att det finns mycket nötter i utbudet. Nötter är väldigt bra eftersom de innehåller nyttiga fetter som håller dig mätt längre. Det brukar även ligga mycket fokus på kokos i olika slag. Det kan till exempel vara i form av kokosfett eller kokosolja. Kokosfett är otroligt mångsidigt och går att använda i allt från stekning till bakning. Det går även att använda i andra sammanhang som till exempel hårdvård. En stor fördel är att det även passar dig som är vegan.

Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur är en stor del av stenålderskosten och vissa nätbutiker säljer detta på sin hemsida eller länkar till en annan butik där du kan köpa det. Du kan välja mellan flera olika slags fisk, till exempel lax och abborre. Ett extra plus är om det är vildfångad fisk. Många butiker erbjuder leverans över hela Sverige så du kan enkelt beställa fisk på nätet oavsett vart i landet du bor. Fisk är också en väldigt bra proteinkälla som innehåller många viktiga näringsämnen. Du rekommenderas att äta fisk minst tre gånger i veckan för att få i dig en bra och näringsrik kost som du mår bra av.