CrossFit

10 tips för att minska ditt kroppsfett
22 Sep / 2014

10 tips för att minska ditt kroppsfett

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 848 Kommentar: 0

1. Ät naturliga och obearbetade livsmedel. Detta stabiliserar ditt blodsocker, förbättrar mättnad och underlättar  vägen till en smalare och mer hälsosam kropp. Och så smakar det faktiskt som mat ska. 


 

3 tillskott för CrossFit-utövaren
01 Oct / 2014

3 tillskott för CrossFit-utövaren

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 599 Kommentar: 0

CrossFit är synonymt med Paleo och de flesta av er är på det klara med vad Paleo står för. Rena, naturliga och oprocessade produkter. Men hur passar då kosttillskott in på en Paleo-livsstil? Behövs de? Kanske inte. Så länge vi själva fångar och äter våra kor, vildsvin och zebror? 

Annars behövs de. Tyvärr. 

 

40+ sätt att bli bättre på CrossFit
22 Sep / 2014

40+ sätt att bli bättre på CrossFit

Skriven av: Admin1213 Kategori: CrossFit Träffar: 1655 Kommentar: 0

1. Skaffa rätt utrustning. Köp ett par lyftarskor, speed rope, handledsskydd och träningskläder.  Det låter kanske materialistiskt men rätt utrustning kommer att hjälpa dig att optimera din träning. Sedan är det ju lite coolt också…

5 sätt att förbereda dig för CrossFit
18 Sep / 2014

5 sätt att förbereda dig för CrossFit

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 1079 Kommentar: 0

Ok. Då är det dags. Nog med ursäkter. Dags att börja träna. Men vad finns det egentligen för alternativ? Att slita i maskiner på ett gym har visat sig vara allt utom effektivt. Att släpa sig ut i parken för att löpa slutar med att du fastnar på en parkbänk och SVT Play på mobilen. 

Är Crossfit och Paleo bästa kompisar?
28 Sep / 2014

Är Crossfit och Paleo bästa kompisar?

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 549 Kommentar: 0

Paleo och CrossFit går hand i hand. När grundaren av CrossFit, Greg Glassman, skapade träningsformen beskrev han “World Class Fitness” på följande sätt.

"Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch and no sugar. Keep intake to levels that will support exercise but not body fat. Practice and train major lifts: Deadlift, clean, squat, presses, C&J, and snatch. Similarly, master the basics of gymnastics: pull-ups, dips, rope climb, push-ups, sit-ups, presses to handstand, pirouettes, flips, splits, and holds. Bike, run, swim, row, etc, hard and fast. Five or six days per week mix these elements in as many combinations and patterns as creativity will allow. Routine is the enemy. Keep workouts short and intense. Regularly learn and play new sports." ~Greg Glassman

Och visst har CrossFit och Paleo en hel del likheter:

CrossFit - De 6 vanligaste misstagen
18 Sep / 2014

CrossFit - De 6 vanligaste misstagen

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 628 Kommentar: 0

Det är utan tvekan en av de snabbast växande sporterna i Sverige. Och medan tusentals strömmar till de 50-tal boxarna runt om i Sverige är många andra tveksamma. De har hört att CrossFit är direkt farligt och att man förr eller senare kommer sabba ett knä eller en axel och få men för livet. 

CrossFit - myten om skador och smärta
22 Sep / 2014

CrossFit - myten om skador och smärta

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 527 Kommentar: 0

CrossFit och smärta. Det finns många åsikter i denna fråga eftersom det finns tusentals människor som aldrig testat CrossFit men fortfarande känner att de måste vädra sina åsikter. Vi har tacklat detta ämne innan men låt oss dyka lite djupare i denna myt om sporten. 


 

CrossFit är för dyrt
28 Sep / 2014

CrossFit är för dyrt

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 828 Kommentar: 0

När jag idag hör denna argumentation gör det ont i varenda fiber och cell inom mig. Men jag har full förståelse för att folk resonerar på detta sättet. För vissa är det helt enkelt för mycket pengar att lägga men för andra handlar det helt enkelt om skeva prioriteringar. Tro mig, jag vet. Jag drog mig länge för att testa CrossFit. Då tyckte jag att mina 99kr på Fitness 24 var en helt ok prislapp. En investering. Ett smart val. Dessutom kunde jag träna 06.00! Hur många gånger tror ni att jag hängde på låset 05.59? Just det. Inte en enda gång.  

CrossFit och Omega 3
22 Sep / 2014

CrossFit och Omega 3

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 498 Kommentar: 0

CrossFit och Paleo handlar väldigt mycket om “less is more”. Högkvalitativa och naturliga produkter föredras alltid framför kvantitet och tillsatser. För att uppnå optimala resultat inom denna fysiskt krävande sport är det ett måste att använda sin kropp på ett optimalt sätt. Detta är mer eller mindre omöjligt när du stoppar i dig skräp. Just därför ser du sällan 5 kilos säckar med kosttillskott med testosteronladdade logtyper i närheten av en box. 
 


 

CrossFitens 5 emotionella stadier
22 Sep / 2014

CrossFitens 5 emotionella stadier

Skriven av: paleobutiken Kategori: CrossFit Träffar: 601 Kommentar: 0

CrossFit är, i mina ögon, den mest effektiva träningsform man kan utsätta sig för. Ordet ‘genvägar’ är inte direkt synonymt med sporten.