Inspiration

10 tips hur du håller dig till Paleo
22 Sep / 2014

10 tips hur du håller dig till Paleo

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 474 Kommentar: 0

1. Njut

Njut av det du äter. Det finns tusentals fantastiska recept på nätet så det finns ingen anledning att du ska känna att Paleo är begränsande. Var kreativ. Skulle du börja slarva så blir det mycket svårare att hålla dig frisk och i form. Glöm inte, nyckeln till hälsa är 90% maten du äter och 10% motion. 

Är du framgångsrik?
22 Sep / 2014

Är du framgångsrik?

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 365 Kommentar: 0

Framgång är en knepig sak. Ett nästan smutsigt ord. De flesta människor vill vara framgångsrika och jagar drömmen i hela sitt liv. Men hur definierar du framgång?


 

Diet v Kost
22 Sep / 2014

Diet v Kost

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 382 Kommentar: 0

När jag halkar in på diskussioner om lågkolhydratskost vänner får jag ofta svaret, ”Det låter alltför restriktiv. Jag skulle aldrig kunna leva utan x”. X är inte sällan kolhydratsladdad mat. 


 

Fördelarna med hampaprotein
22 Sep / 2014

Fördelarna med hampaprotein

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 2042 Kommentar: 0

Fördelarna med hampaprotein har varit allmänt kända i tusentals år av människor över hela Asien, Mellanöstern, Europa och Amerika. Hampafrön är en rik källa av gluten-fritt protein laddat med essentiella fettsyror och fibrer. Om du är ute efter att dra ned på köttkonsumtionen, men inte vill kompromissa på proteinintag - då är hampa ett smart val.


 

Gluten – Vad är problemet?
18 Sep / 2014

Gluten – Vad är problemet?

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 524 Kommentar: 0

Äter du cheeseburgare, pommes eller läsk varje dag har du antagligen ett hum om att ditt beteende allvarligt kan påverka din hälsa. Men äter du istället en fin och mörk skiva fullkornsbröd gör du väl ett hälsosamt val.

Håll kostnaderna nere med Paleo - 6 tips
22 Sep / 2014

Håll kostnaderna nere med Paleo - 6 tips

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 1258 Kommentar: 0

Att göra övergången från en typisk svensk kost till Paleo kan till en början uppfattas som ofantligt dyrt. Vi svenskar konsumerar enorma mängder billiga mat som spannmål, pasta, bröd, mejeriprodukter och halvfabrikat. Så självklart kan det bli en smärre chock första gången du håvar ut plånboken på ICA. Men med lite smart planering behöver en Paleo-kost inte kosta dig mer än den kost du äter idag.   


 

Hälsa och regeln om 23
22 Sep / 2014

Hälsa och regeln om 23

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 539 Kommentar: 0

Författaren William S. Burroughs sägs vara den första personen att tro på fenomenet om 23, som hänvisar till tron att de flesta incidenter och händelser är direkt kopplade till siffran 23. Det gjordes till och med en film med Jim Carrey om detta som heter “The Number 23”. 


 

Kokosolja – vår tids dunderhonung
22 Sep / 2014

Kokosolja – vår tids dunderhonung

Skriven av: paleobutiken Kategori: Inspiration Träffar: 1123 Kommentar: 0

Kokos i alla dess former är bra för kroppen. Här tittar vi närmare på kokosolja (kokosfett). Vad gör oljan bra och hur ska du använda den?


 

Kost och 10,000 timmars regeln
22 Sep / 2014

Kost och 10,000 timmars regeln

Skriven av: Admin1213 Kategori: Inspiration Träffar: 559 Kommentar: 0

The Beatles. Många tror att de, på ett liknande sätt som en viss amerikansk tonårsidol (som jag vägrar nämna), blev ett omedelbart fenomen och att de övernatt fick kvinnor att kasta sina dyrt inköpta underkläder och bete sig som rabiessjuka husdjur. Så var det inte riktigt.