Senaste Blogginlägg

Lammgryta med timjangremolata
06 Nov / 2014

Lammgryta med timjangremolata

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kött Träffar: 1727 Kommentar: 0

Häromdagen när jag var på Coop och storhandlade bemöttes jag av en dam som stod och bjöd på gryta. Eftersom jag är lite av en fantast när det kommer till långkok så tackade jag givetvis ja utan att tveka någon längre stund. Så fort jag stoppade plastskeden i munnen utbröt en fest på mina smaklökar. Lammet och rotfrukterna i kombination med den underbara gremolatan fick mig att snabbt roffa åt mig samtliga ingredienser ocg rusa hem för att själv svänga ihop den ljuvliga gryta. 

Pestofylld kyckling
15 Oct / 2014

Pestofylld kyckling

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kyckling Träffar: 1448 Kommentar: 0

En härlig rätt med smakkombinationer som exploderar i munnen. Pestokycklingen i kombination med den syrliga karameliserade löken och sötpotatisen är verkligen underbar. 

Morotssoppa med kardemumma
15 Oct / 2014

Morotssoppa med kardemumma

Skriven av: paleobutiken Kategori: Soppor Träffar: 1345 Kommentar: 0

Nu när hösten onekligen har gjort sitt intrång så finns det få saker som passar bättre än en riktigt god soppa. Denna morotsoppa med äpple, purjolök, ingefära och kardemumma kombinerar kraftfulla och härliga smaker. 

Grönkålschips
15 Oct / 2014

Grönkålschips

Skriven av: paleobutiken Kategori: Tillbehör Träffar: 1306 Kommentar: 0

Jag ska vara ärlig, jag var inte helt såld på tanken om grönkålschips. Det låter ju faktiskt inget vidare. Men döm om min förvåning, de var helt magiskt goda! 

Baconburgare & annat gott
15 Oct / 2014

Baconburgare & annat gott

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kött Träffar: 1273 Kommentar: 0

I min värld kan väldigt få saker slå en riktigt god burgare och jag har testat en hel mängd recept som florerar på internet. Men dessa burgare slår det allra mesta. Testa, ni lär inte ångra er. 

Köttbullar med sötpotatischips
02 Oct / 2014

Köttbullar med sötpotatischips

Skriven av: paleobutiken Kategori: Paleo för barn Träffar: 1507 Kommentar: 0

En bra, enkel och god rätt när det verkligen tryter med tid. Det är även perfekt att involvera de små då de älskar att hjälpa till att rulla köttbullar. 

Thaigryta med kyckling
01 Oct / 2014

Thaigryta med kyckling

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kyckling Träffar: 2307 Kommentar: 0

En underbar och mustig thaigryta med kyckling, purjolök och skogssvamp som går snabbt att tillreda. Låt alla ingredienser puttra ihop innan du serverar grytan, beströdd med hackad, färsk timjan, och nykokt blomkålsris.

Banan & Chokladklubbor
01 Oct / 2014

Banan & Chokladklubbor

Skriven av: paleobutiken Kategori: Paleo för barn Träffar: 850 Kommentar: 0

Det finns få saker som är mysigare än när vår son Frank hjälper till med att laga maten. Det gäller att ha riktligt med ingredienser eftersom minst 20% slinker ner i den lilla magen. 

Eftersom vi inte gillar tanken av att slänga mat så bestämde vi oss för att vara kreativa med ett par övermogna bananer och hittade på vår egna Paleo-vänliga dessert, Banan & Chokladklubbor.