Baconburgare & annat gott

Baconburgare & annat gott

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kött
15 Oct
Träffar: 1273 Kommentar: 0

I min värld kan väldigt få saker slå en riktigt god burgare och jag har testat en hel mängd recept som florerar på internet. Men dessa burgare slår det allra mesta. Testa, ni lär inte ångra er. 

Ingredienser:

500g nötfärs

Smör eller olivolja

50g parmesanost (valfritt)

1 rödlök

1 tsk dijon senap

1 ägg

1 paket bacon

Tillagning;

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka halva rödlöken så fint som bara möjligt. Blanda nötfärsen, rödlöken, salt, peppar, ägget och dijonsenapen i en bunke. Detta bör räcka till 6 st lagom stora hamburgare. 

3. Stek hamburgarna på hög värme i smör eller olivolja så att båda sidor får en fin färg. Placera sedan stekpannan i ugnen i 10-15 minuter beroende på hur du vill ha dina hamburgare. 

4. Stek bacon på hög värme tills de är knapriga. Låt torka på hushållspapper. 

Vi serverade hamburgarna på en skärbräda med härliga grönsaker, ananas, sötpotatischips, guacamole och grönkålschips.