Morotssoppa med kardemumma

Morotssoppa med kardemumma

Skriven av: paleobutiken Kategori: Soppor
15 Oct
Träffar: 1186 Kommentar: 0

Nu när hösten onekligen har gjort sitt intrång så finns det få saker som passar bättre än en riktigt god soppa. Denna morotsoppa med äpple, purjolök, ingefära och kardemumma kombinerar kraftfulla och härliga smaker. 

Ingredienser:

1 msk kokosolja

2 stora purjolök, vitt och ljusgrönt slutar bara, rengjorts, putsats, och tunt skivad

Salt

500g stora morötter, skalade och skurna i små bitar

1 stort rött äpple

1 tsk hackad färsk ingefära

½ tsk mald kardemumma

1 tärning kycklingbuljong

½ dl kokosmjölk

Nymalen svartpeppar

Tillagning:

  1. Smält kokosolja i en kastrull på medelvärme. Lägg i purjolöken, tillsammans med en generös nypa salt och fräs tills genomskinlig, ca 5 minuter.
  2. Tillsätt morot, äpple, ingefära och kardemumma och rör i ett par minuter tills härliga aromer frisätts. Häll i buljongen och koka upp på hög värme.
  3. Sänk värmen till låg. Täck och låt sjuda tills morötterna är lätta att genomborra med en gaffel, ca 30 minuter. Blanda i kokosmjölk.
  4. Överför soppan i omgångar till en mixer och tills slät. Krydda med salt och peppar.
Tags:

Lämna kommentar

Captcha