Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kyckling
15 Oct
Träffar: 1437 Kommentar: 0

En smakrik och härlig rätt som rekommenderas en ruggig och mörk höstdag. 

Ingredienser:

1 dl pilrot stärkelse

½ tsk. svartpeppar

4st kycklingbröstfiléer (skurna i lagom stora bitar)

1 msk kokosolja

2 msk risvinsvinäger

2 msk ekologisk tomatpuré

½ - 1 msk palmsocker

2 hackade vitlöksklyftor

½ tsk hackad färsk ingefära

½ tsk sambal olek

1 ½ dl ekologiska cashewnötter

Tillagning:

  1. Blanda stärkelsen, svartpeppar och kycklingen i en bunke och massera ordentligt.
  2. Smält kokosoljan i en stekpanna. Tillsätt kyckligen och stek i 5 minuter eller tills den har fått färg.
  3. I en annan kastrull, llanda tomatpuré, risvinsvinäger, palmsocker, vitlök, sambal och ingefära och reducera i 30 minuter tills såsen har fått en tjockare konsistens.
  4. Lägg i kycklingen och i såsen och koka under lock i 15 minuter.
  5. Blanda i cashewnötterna och servera. 
  6. Servera med finhackad vitkål