Pestofylld kyckling

Pestofylld kyckling

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kyckling
15 Oct
Träffar: 1288 Kommentar: 0

En härlig rätt med smakkombinationer som exploderar i munnen. Pestokycklingen i kombination med den syrliga karameliserade löken och sötpotatisen är verkligen underbar. 

4 Portioner

Ingredienser:

4 kycklingbröst (minutfilé)

Pesto (hemmagjord om du har möjlighet)

Rosmarin, torkad

Salt, peppar

Tillagning:

1. Om du kan köpa minutfilé sparar du tid på detta moment, eftersom bröstfiléerna redan är utbankade. Annars lägger du bara filén på en skärbräda under en bit plastfolie och bankar sedan ut den tills den blir tunn.

2. Lägg ett par teskedar pesto på varje bröstfilé och rulla ihop. Fäst med en tandpetare och häll lite rosmarin och salt och peppar över. Grädda i ugnen (200 grader) i ca 30-35 minuter.

***

Karamelliserad rödlök

1 rödlök

2 msk rödvinsvinäger eller rödvin

2 msk honung

1. Skiva rödlöken tunt och stek på medel/låg värme i olivolja tills den är ordentligt mjuk, ca 15-20 min.

2. Tillsätt rödvinsvinäger/rödvin och låt reducera ner under några minuter. Häll sedan i honungen och rör.

3. Låt sedan löken stå och småputtra på låg värme minst 10 minuter till.

***

Sötpotatis-skivor i ugn

1-2 sötpotatisar

olivolja

1. Skiva sötpotatisen tunt och sprid ut på ett bakplåtspapper (gärna med lite olivolja på) på en plåt.

2. Ringla olivolja över och pensla ut över skivorna.

3. Grädda i ca 10-15 minuter i ugnen, 175-200 grader, tills de mjuknar. Grädda längre tid för en seg chipsliknande konsisten och härlig nötig smak.