Åsa Söderbergs Pulled Pork

Åsa Söderbergs Pulled Pork

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kött
01 Oct
Träffar: 1288 Kommentar: 0

När du har tid och känner dig inspirerad att tillaga något riktigt gott, då har vi ett förslag, Pulled Pork. Receptet är helt magiskt och kommer från Åsa Söderbergs bok Paleo - naturlig mat och livsstil. 

Ingredienser:

ca 1kg fläskkarré

1-2 msk tacokrydda (se nedan)

1 msk dijonsenap

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

2 morötter

1 röd paprika

500g krossade tomater

1dl vatten

2 lagerblad

Tacokrydda:

2 msk chillipulver

1 msk spiskummin

1 msk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk oregano

1 msk havssalt

1/2 msk nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter (saknar du lergryta kan du använda en tjock emaljgryta med lock eller en ugnsfast form)

2. Massera under tiden in karrén med kryddblandningen och dijonsenap.

3. Skala lök, vitlök, morot, paprika och skiva i stora bitar. Lägg grönsakerna i botten på grytan och lägg sedan köttet ovanpå. 

4. Blanda ihop krossade tomater, vatten, lagerblad och häll över. 

5. Sätt på locket och ställ i nedre delen av ugnen. 

6. Sätt ugnen på 125 grader och låt köttet stå i ca 5-6 timmar (ställ alltså in lergrytan innan du sätter på ugnen för att undvika att lergrytan spricker). Häll på lite vatten om det börjar bränna fast. 

7. Ta ut ur ugnen när köttet är så mört att det faller isär, dra sedan sönder köttet med två gafflar så att det fördelas med såsen. Låt det svalna. 

8. Mixa såsen slät och blanda med köttet.