Banan & Chokladklubbor

Banan & Chokladklubbor

Skriven av: paleobutiken Kategori: Paleo för barn
01 Oct
Träffar: 816 Kommentar: 0

Det finns få saker som är mysigare än när vår son Frank hjälper till med att laga maten. Det gäller att ha riktligt med ingredienser eftersom minst 20% slinker ner i den lilla magen. 

Eftersom vi inte gillar tanken av att slänga mat så bestämde vi oss för att vara kreativa med ett par övermogna bananer och hittade på vår egna Paleo-vänliga dessert, Banan & Chokladklubbor.  

Ingredienser:

Banan

Mörk choklad 70%

Mandelsmör

 

Tillaga:

1. Smält chokladen över vattenbad. 

2. Skär bananen i två-tre cm tjocka skivor medan chokladen smälter.

3. Stick en tandpetare/glasspinne i dem. Var försiktig så att bananen inte går sönder.

4. Håll i tandpetaren och lägg en klick mandelsmör på ena änden av bananen. 

5. Doppa/häll smält choklad över och täck hela biten. 

6. Lägg på ett fat med bakplåtspapper och frys en kort stund tills chokladen stelnat. Frys en längre tid för mer glassliknande klubbor. 

Mumsa på!