Thaigryta med kyckling

Thaigryta med kyckling

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kyckling
01 Oct
Träffar: 2257 Kommentar: 0

En underbar och mustig thaigryta med kyckling, purjolök och skogssvamp som går snabbt att tillreda. Låt alla ingredienser puttra ihop innan du serverar grytan, beströdd med hackad, färsk timjan, och nykokt blomkålsris.

2,5 portioner

 

Ingredienser:

2 kycklingbröst

1/3 purjolök

1 morot

1 vitlöksklyfta

En handfull sockerärtor

En stor handfull svamp, här brun skogschampinjon

2 tsk Röd currypasta

1 burk kokosmjölk

Färsk timjan till garnering

 

Tillagning:

1. Skär varje kycklingfilé i ca 6 bitar, fräs i lite olivolja i en gryta eller större panna.

2. Skär purjolök och morot i bitar och fräs med kycklingen tills löken mjuknar.

3. Lägg i vitlök och currypastan och värm kort i lite olja. Detta lockar fram smakerna.

4. Häll i kokosmjölken och en skvätt tamari och låt puttra en stund.

5. Skär sockerärtor i mindre bitar och även svampen, lägg ner i grytan.

6. Låt koka ihop en liten stund, tills kycklingen är helt klar (men inte torr!) och det luktar gott i köket.

7. Garnera med timjan eller annan färsk krydda, och servera.

 

Smaklig spis!