Kyckling Korma

Kyckling Korma

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kyckling
30 Sep
Träffar: 1309 Kommentar: 0

Det indiska köket och speciellt Korman kan vara en av våra absoluta favoriter. Den milda och samtidigt aromatiska smaken verkar vi aldrig tröttna på. Testa själva och berätta vad ni tyckte. 


 

Ingredienser:

800g kg kycklingfiléer

2 msk smör eller ghee

1 gul lök

3 klyftor vitlök

1 dl mandelmjöl

2 cm riven färsk ingefära

½ kycklingbuljongtärning

2 msk kokosflingor

½ dl olivolja

½ tsk mald kanel

1 msk mald koriander

1 tsk gurkmeja

1 tsk mald spiskummin

1 tsk mald kardemumma

½ tsk cayennepeppar

4 dl kokosmjölk

1½ msk citronsaft

½ tsk salt

 

Tillagning:

1. Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn sedan bitarna i smöret.

2. Häll oljan i en gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund.

3. Lägg i den hackade löken, den rivna ingefäran samt pressad vitlök och fräs på låg värme i någon minut utan att bränna.

4. Lägg nu i mandeln samt tillsätt grädde, kokosflingor och kokosmjölk. Smula även ner buljongtärningen och tillsätt citronsaften.

5. Därefter lägger du i kycklingbitarna och låter puttra på svag värme i minst 25min eller ända upp till en timma om ett  mörare kött önskas.

6. Smaka av med mer salt och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.

7. Servera med blomkålsris och strö over mandel eller kokosflingor