Chilli Con Carne

Chilli Con Carne

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kött
26 Sep
Träffar: 1441 Kommentar: 0

Igår kände vi för något snabbt och lätt och något som vår son dessutom skulle kunna tänka sig att äta. Ingen lätt kombination det där. Valet föll på denna Paleo Chilli Con Carne som smakade hur fint som helst. Lillen, mer eller mindre, slickade tallriken. Två tummar upp!


 

Ingredienser:

500g nötfärs

1 matsked ekologisk olivolja

2 burkar krossade tomater

2 tärnade gullökar

3 krossade klyftor vitlök

2 stänger selleri

1 röd och 1 gul paprika

1/2 tärnad sötpotatis

3 tärnade tomater

2 finhackade torkade chilis (ancho eller chipotle är att rekommendera)

1 tesked oregano

2 lagerblad

1 rågad tesked chilipulver

1 rågad tesked kummin

1 kanelstång



havssalt och färskmalen svartpeppar efter smak





 

Tillagning:



* Bryn den tärnade löken, vitlöken, sellerin och paprikan tills den är mjuk och fin. 

* Tillsätt samtliga kryddor och rör om. En fantastisk arom frisätts i denna process.  



* Tillsätt det malda nötköttet och bryn lätt. 



* Nu är det dags för resten av ingredienserna. Tillsätt och låt sjuda på låg värme i lite drygt 30 minuter (längre om ni vill ha en mustigare rätt). 


* Servera med blomkålsris.