Italienska köttbullar med Paleo-pasta

Italienska köttbullar med Paleo-pasta

Skriven av: paleobutiken Kategori: Kött
26 Sep
Träffar: 1466 Kommentar: 0

Igår svängde vi ihop en sann klassiker som gick på absolut nolltid och var precis hur gott som helst. Kontrasten mellan den varma såsen, köttbullarna och den friska Paleo-pastan var underbar.


 

Ingredienser: 

4 hg nötfärs

1 st ägg

1 dl parmesanost (är du en nitisk Paleo-anhängare så kan du skippa osten)

1 st citron

3 st klyftor vitlök (1 riven, 2 krossade)

2 tsk dragon

1 st liten gul lök

2 st schalottenlök

4 hg krossade Tomater

3 msk Olivolja eller 1 msk ghee

3 msk färsk basilika eller 1 msk torkad

Rikligt med havssalt & svartpeppar.

½ zucchini

1 morot

Köttbullarna:

Riv löken och pressa ut så mycket vätska som bara möjligt med en sked.

Blanda den rivna löken med färsen, den rivna parmesanosten, citronskalet, den rivna vitlöken och dragonen.

Smaksätt med rikliga mängder salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.

Blöt händerna och forma färsen till köttbullar.

Bryn köttbullarna i ghee eller olivolja till dess att de fått en fin yta.

Tomatsås:

Skär schalottenlökarna i små bitar och krossa 2 av vitlöksklyftorna. Låt löken, vitlöken, tomaterna och olivoljan koka ihop till en sås och smaksätt med salt och peppar. Låt detta gosa ihop sig ordentligt I minst 30 minuter, Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt det småputtra i ca 10 minuter.

Paleo-spaghetti:

Strimla zucchini och morot (eller vilken annan grönsak ni är sugna på) så fint som bara möjligt. Är ni inga hejare med kniv och vill spara tid så rekommenderar vi att ni införskaffar en Spirali. Det är en sann life-saver.