Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Skriven av: Admin1213 Kategori: Kött
26 Sep
Träffar: 1056 Kommentar: 0

Denna underbara renskavgryta rekommendera varmt av hela familjen. Till och med lillen åt med god aptit, vilket är bästa möjliga betyg!


 

Ingredienser:

4 hg Renskav

1 st gul lök

1 hg färska kantareller

1 msk smör

1 dl kokosmjölk

5 tsk vilt/kantarellfond

3 krm torkad timjan eller ½ kruka färsk

1 krm havssalt

1 krm svartpeppar

2.5 dl vatten

Till servering

Potatis eller blomkålsris

Gör så här

Skala och skiva löken och bryn den i smör tillsammans med köttet, i en stor vid panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan ytterligare lite smör och bryn dem cirka 4-5 minuter. Rör ner i köttpannan.

Häll kokosmjölken, vatten, fond och timjan i pannan och låt koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak.

Servera med kokt potatis eller blomkålsris och grönsaker.