Paleo Cheesecake

Paleo Cheesecake

Skriven av: paleobutiken Kategori: Dessert
22 Sep
Träffar: 1639 Kommentar: 0

I Påsk gjorde jag något jag inte gjort sedan Tyskland var indelat i öst och väst. Jag bakade. Jag hade fått tips av Malmös bästa Barista, Luis, att testa denna, enligt honom, vansinnigt goda Paleo cheesecake. Så varför inte. Jag hade ju trots allt en bjudning att gå till och uppdraget var att slänga ihop en dessert. 


 

Så här bar jag mig åt. 

INSTRUKTIONER

Blötlägg 6 dl osaltade cashewnötter i vatten över natten. Detta kommer att mjuka upp dem så att de lättare blandas i mixern. Hoppa inte över detta steg.

Nästa morgon är det fritt fram att hoppa på nästa steg. 

Botten:

1,5 dl urkärnade dadlar

1,5 dl pecannötter

1,5 dl riven eller flingad kokos

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills smeten fått en fin konsistens. Sprid sedan ut smeten på botten av din ugnsform men se till så att den inte kommer upp på sidorna. 

Fyllning:

6 dl blötlagda cashewnötter 

1,5 dl kokosolja (smält oljan genom att sätta burken i ett varmt vattenbad)

2 matskedar honung

0.75 dl citronsaft

1 tsk vaniljextrakt

Alla ingredienser ska mixas men det kan krävas lite finess. Ta din tid. Mixa lite åt taget så att du får en ‘fluffig’ konsistens. Denna fyllning måste vara super krämig och inte ‘chunky’ för att den ska kännas som en cheesecake. 

Bred ut fyllningen ovanpå din botten. Täck över och låt den gosa till sig i frysen över natten. Låt den tina i rumstemperatur i 15-20 minuter och severa med valfria bär. 

 

Tags: paleo cheesecake paleo dessert

Same In Category

Related Blogs By Tags

Lämna kommentar

Captcha