Recept för paleo

Paleo kan låta ganska simpelt vid första anblick men det finns en överflöd av goda recept som man kan prova. Det som vi verkligen gillar med Paleo är att dieten använder sig av naturliga råvaror. Det är mycket grönsaker och hälsosamma proteiner som fungerar som en bas. Du kan till exempel börja med att välja ut en råvara som du är nyfiken på och sedan välja recept som är byggda runt denna. Om vi tar pumpa som exempel kan du både göra goda förrätter och efterrätter. Det går även att göra sin alldeles egna pumpalatte vilket är perfekt till kalla vinterdagar. Och det är precis det recept som vi kommer att dela med oss av här i artikeln.

Så här gör du:

Börja med att koka upp tre deciliter kaffe. Häll sedan upp 1,5 deciliter mandelmjök i en kastrull. Tillsätt tre matskedar pumpapuré, pumpakrydda efter smak, 0,5 tsk vaniljpulver och cirka 1 tsk lönnsirap. Vispa samman allt och värm upp det sakta på spisen. Häll upp tre deciliter varmt kaffe och lägg det i en mixerkanna. Tillsätt sedan mjölkblandningen medan den är varm och mixa samman allt med en stavmixer. Avsluta med att hälla upp allt i ett glas eller en kopp. Klar att servera!

Andra roliga recept

Detta var bara ett förslag på en rolig dryck du kan göra om du vill utforska paleodieten. Bara för att du äter denna typen av kost behöver du inte ge upp efterrätter och sött helt och hållet. Du kan till exempel göra en härlig sommarbakelse med mandel och kokosgrädde som bas. Dock brukar man rekommendera kokossocker istället för vanligt strösocker. En annan rolig efterrätt är en falsk ostkaka som är gjord helt utan mejeriprodukter och andra spannmål. Du har istället zucchini som bas vilket är både gott och annorlunda. Överraska dina middagsgäster med något nytt!